تاریخچه مدیریت انرژی ساختمان در جهان :
مدیریت منابع سوختی در جنگ جهانی دوم اهمیت فوقالعادهای پیدا کرد و به همین منظور در برخی از کشورهای درگیر جنگ جهانی، سازمانی بنام مدیریت منابع سوختی تاسیس گردید.
پس از بحران انرژی در ۱۹۷۹ که باعث افزایش قیمت انرژی در جهان شد موضوع مدیریت انرژی پایه گذاری گردید.
پس از آن مدیریت وسایل مصرف کننده مورد توجه قرار گرفت و به کمک کامپیوترها و سیستمهای مدیریت انرژی توانستند روند مصرف انرژی را بطور کامل تحلیل کرده و نقاط اتلافات انرژی را تشخیص دهند و همچنین برنامهای برای بهینه سازی الگوی مصرف تعریف کنند و علاوه بر کنترل مصرف با استفاده از سنسورهای مختلف قابلیت کنترل و اتوماسیون تجهیزات را به عهده گرفته و در بالا بردن سیستمهای حفاظت و ایمنی در موضوعات مختلف بصورت یک سامانه متمرکز مدیریت کلیه تجهیزات از جمله سیستم آیفون ، تلفن ، کامپیوتر، تجهیزات حرارتی و برودتی و … را عهده دار گردد.
مدیریت انرژی ساختمان
چند راهکار ابتدایی و ساده:
۱- استفاده از لباس گرم در داخل خانه
۲-تنظیم شعله بخاری و تنظیم دمای آبگرمکن و انتخاب وسایل متناسب با نیاز حرارتی فضای مسکونی
۳- استفاده از پرده های ضخیم جهت کاهش اتلاف حرارتی از پنجره ها
۴- بستن پرده ها در شب برای جلوگیری از اتلاف انرژی و باز گذاشتن آنها در روز جهت استفاده از انرژی خورشیدی
۵- تنظیم دمای فضای خانه در دامنه آسایش حرارتی استاندارد(۲۲-۱۸ درجه سانتی گراد)
۶- عدم گرمایش اتاق هایا فضای غیر قابل استفاده
۷- بستن دریچه های کولر با استفاده از مسدود کننده های مناسب
۸- نصب یکیا دو لایه نایلون شفاف روی پنجره ها
۹- سرویس و تمیزکاری فن کوئل ها و هواگیری رادیاتورها
۱۰-نپوشاندن روی رادیاتورها
۱۱- درزبندی کامل محل اتصال دیوار و دودکش
۱۲-استفاده از یک لایه ورق آلومینیومی در پشت رادیاتور به منظور افزایش بازتاب حرارتی
۱۳-تنظیم مشعل موتورخانه
۱۴- استفاده از نوارهای درزگیر جهت هوابندی بازشوهای پنجره ها و درهای ورودی منزل
۱۵-کنترل دودکش ها و کلاهک تعدیل، لوله ها و اتصالات گاز جهت عملکرد مناسب و ایمن بخاری، آبگرمکن و سایر وسایل گرمایشی
۱۶- تا حد امکان عدم استفاده از شومینه و بستن دریچه خروجی آن
۱۷- نصب ترموستات های موضعی کنترل دما مانند شیر ترموستاتیک رادیاتور
۱۸-تمیزکردن شستشو و رسوبگیری دیگ آبگرم
۱۹-در صورت استفاده از شومینه تنظیم دمای آن روی ۵۵ درجه و حصول اطمینان از مناسب بودن زاویه دریچه خروجی و در صورت امکان گذاشتن درب شیشه ای جلوی آن تا مانع خروج هوای گرم از فضا شود
۲۰- عایقکاری حرارتی لوله های رفت و برگشت آبگرم، کلکتورها و منبع انبساط باز
۲۱-نصب فنر بالای درهایی که با خارج در ارتباط هستند تا درباز نماند و هوای سرد به راحتی وارد نشود
۲۲- استفاده از سامانه کنترل هوشمند موتورخانه جهت تنظیم دمای آب گرم متناسب با هوای خارج
۲۳- بسته نگهداشتن درهای ورودی و در صورت امکان استفاده از درهای دوبل یا استفاده از پرده جلوی درب
در انتهای این مجموعه تأکیدمی شود در ساختمانهایی که از بخاری برای گرمایش استفاده می کنند از مسدود کردن تمام روزنه ها خودداری شود تا گردش هوامانع آلودگی فضای محیط شود.